Sivut

torstai 6. heinäkuuta 2017

Puomipalloilua

Samson ja naapurissa Coco-murunen.

Kentälle saavuttuamme Anthony kysyi, olenko aiemmin ratsastanut Samsonilla. Toki, viime viikolla. Miten meni, hän kysyi. Sanoin, että ihan hyvin. Sain vastaukseksi epäilevän ilmeen. Heh.

Tiukkana tarhatätinä johdin Samsonin käynnissä avotaivutuksiin ja pohkeenväistöihin. Sama seurasi ravissa ja Anthony ei voinut kuin kehua, että hyvin menee. Sitten ratsastettiin puomisarjoja ratana ja Samson rupesi taas vähän jarruttelemaan. Ei selvästikään ole innokas nostelemaan paksuja jalkojaan.

Herättelin ravi-laukkasiirtymisillä ja laukattiin välillä yksittäisten puomien yli. Ihan jees selviydyttiin, ja Anhony kehui miten heti alusta asti ratsastin aktiivisesti. No helppoahan se lopulta olikin, kun sain tarkemmat neuvot edellisellä viikolla Katinkalta. Helppoa, mutta raskasta.

Käytiin lopuksi kävelemässä pitkä lenkki nurmiradalla muutaman muun hevosen kanssa. Joku säpsähti jotakin ja Albert meni hetken kylkimyyryä, ponit perässä. Samson seisoi jännittyneenä aloillaan ja rentoutui kun kukaan ei lähtenyt ohi. Jatkettiin tallille päin rauhaksiin, kunnes jokin öttiäinen takertui Samsonin mahaan. Ruuna huiski, kipitti ja potki, muttei päässyt ötöstä eroon. Tempaisi se takasella kenkäni pohjaankin.

Tallinpihassa hevosenhoitaja otti Samsonin ja minä vein varusteet kuivumaan. Äkkiä taksilla kotiin ja perheen kanssa muihin puuhiin.

#46

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti