Sivut

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Laukkaradalla



Kävin ensimmäistä kertaa laukkaradalla elokuussa, kun tuttavani järjesti läksiäiset Singapore Turf Clubin Orchid Box -aitiossa. Työpäivän jälkeen jaoin taksin kollegani kanssa keskustasta radalle.

Laukkarata sijaitsee Singaporen pohjoisimmalla laidalla, kivenheiton päässä Malesian rajalta. Lähtöjä järjestetään parina iltana viikossa ja sisäänpääsy maksaa 6S$ (noin 4 euroa). Puolen tunnin taksimatkan päätteeksi ajoimme maksuporteista sisään ja saavuimme jättimäiselle parkkipaikalle. Hetken haahuiltuamme löysimme drop off -paikan ja kävelimme lipputiskin ohi pääoville.

Rakennus oli sisältä kuin jättimäinen sheikin palatsi: pronssisia hevospatsaita, marmorilattia, massiivisia kivipylväitä ja kultaa näkyi kaikkialla. Löysimme kylttien avulla oikeaan aitioon, joka oli sisustettu pehmeän mukavaksi. Suuresta päätyikkunasta pystyi seuraamaan radan tapahtumia joko livenä tai suurelta näytöltä.

Aitiossa oli baari ja heti ovien ulkopuolella tiski, jossa kävimme lyömässä vetoa. Systeemi oli vähän erilainen kuin Suomessa raviradoilla: kertoimien sijaan näytöillä ilmoitettiin paljonko minimipanoksella (5S$ ~3,5€) voittaa. Porukkaa oli sen verran paljon, että tunnelma oli korkealla.

kuva lainattu yoursingapore.com
Screeniltä näytettiin kilpailun lisäksi myös jännittävä lähtökarsinoihin siirtyminen.
Aitiossa pystyi seuraamaan sekä videoituja että suoria lähtöjä ympäri maailman.
Herkullisen buffet-ruokailun jälkeen siirryimme alakertaan seuraamaan kahdeksannen lähdön ratsukoiden esittelyä. Ja jos radanvierellä ei näkynyt paljoa ihmisiä, niin esittelykehän laidalla kuhisi! Suuri joukko miehiä tarkasteli hevosten ja jockeyden kuntoa kovaan ääneen joristen. Syntyipä siinä joillain kahinaakin.

Oli hauskaa arvioida hevosten iän ja käytöksen perusteella, kuinka ne pärjäisivät radalla.


Poseerasimme yhteiskuvaan podiumilla, jonka vieressä oli palkintokarsina sekä punnitusalue.
Tallialueelle oli ehdottomasti pääsy kielletty, joten palasimme aitioon nauttimaan vedonlyönnistä ja virvokkeista. Myöhään illalla aitiosta kotiutui parilla tonnilla rikastuneita, kuten myös muutaman satasen hävinneitä iloisia ihmisiä. Seuraavalla kerralla meinaan mennä radan varteen seuraamaan lähtöjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti