Sivut

tiistai 2. helmikuuta 2016

Vierailu Saddle Clubilla

Vihdoinkin. Viimeinkin. Kaksi kuukautta Singaporessa ja tänään lähdin ensimmäiselle tallikierrokselleni. Kärrättyäni lapsen päiväkotiin suunnistin Bukit Timahin Saddle Clubille. Kahden metrolinjan matka kesti 17 minuuttia ja Sixth Avenuen MRT-asemalla pohdin loppumatkaani. Kävellen vai taksilla? Aamulla oli satanut, joten ilma oli mukavan 'viileä'. Päätin lopulta kävellä 1,6 kilometriä, joka osoittautui olevan lähes koko matkan ylämäkeen.

Puolessa välissä matkaa suuri kyltti neuvoo kääntymään pienemmälle tielle.
Käännyttyäni pois isolta tieltä, kulki toisella puolellani lähes koko matkan upea nurmikaistale. Nurmelle oli ripoteltu maastoesteitä! Suunpieliä alkoi tietysti tässä vaiheessa nykiä. Vasta saavuttuani tallin nurkalle, haistoin hevoset. Lämpimät, ihanat hevoset.
Kyllä tuossa kelpaisi päästellä!
Kosteusprosentin ollessa 80 ei pilvinen taivas vähentänyt hikoamista, joten kävelin suoraan viihtyisään Riders Cafehen. Palvelu oli hyvin ystävällistä, vaikka tunsin olevani alipukeutunut hikisissä shortseissani freesien hellemekkojen keskellä. Kahvilassa oli pöytiintarjoilu, tsih! Istuin kahvilan parvekkeella ja ihailin siistiä ympäristöä, nautiskellen ice mochaani.

Suurta puoliveristä juoksutettiin aivan nenäni edessä pienessä hiekka-aitauksessa ja tiirailin sen alapuolella näkyvää yksityistallia. Hevosilla oli hyvin avoimet karsinat, joiden pohjalla oli kumimatto sekä paksulti purua.
Kuvitella jos tässä voisi ratsastustunnin jälkeen nauttia viilentävät.
Yksityistallialuetta kahvilan parvekkeelta.
Jäisen omenamehun jälkeen lähdin etsimään ratsastuskoulun toimistoa, jonka löysin aidatun tallialueen perältä. Jätettyäni anomuksen arviointitunnille, kävin vilkaisemassa ratsastuskentän (singaporelaiset RAKASTAVAT anomuksia, hakemuksia ja lomakkeita). Kenttiä olikin kaksi, joiden vehreään ympäristöön oli ripoteltu penkkejä. Harmikseni en nähnyt yhtään tuntia, sillä ne pidetään kello 7-10 ja seuraavat illalla.
Toinen kenttä. Pohjalla hiekka&kuitusekoitus.
 
Kentille johtava tie. Alla molemmin puolin nurmisuoraa maastoesteineen.
Olin näköjään niin täpinöissäni, etten kuvannut hevosia lainkaan! Tuntihevosia on 42, joista suurin osa englannintäysiverisen ja irlanninhevosten/ponien risteytyksiä. Ne näyttivätkin vankkarakenteisilta ja ilokseni hyväkuntoisilta, rennon tyytyväisiltä karsinoissaan. Tyytyväinen olin myös 1,6 kilometrin alamäkeen, sillä aurinko rupesi paistamaan ja sen myötä lämpötila nousemaan. Toivottavasti pääsen tunnille pian – kuinkahan tädin käy!

4 kommenttia:

  1. Aika jännittävää!
    Näitkö hintoja, onko siellä ratsastaminen meidän mittapuulla halpaa/kallista? Mitenhän oman hevosen pitäminen?

    VastaaPoista
  2. Jee miten jännää! Ja kuola valuu kun noita huudeja katselee....;) hienon näköistä. Muakin kiinnostaa hinnat, paljonko on tunnit ja tallivuokrat? Hepat ei taida tuolla juurikaan tarhailla?

    VastaaPoista
  3. Ryhmäratsastus ohjauksessa, maksaa 69,44 euroa per 45 min. Eli aika tyyristä, mutta se ei vaadi jäsenyyttä. (samoissa hinnoissa pyörii tunnit Lontoossakin) Sitten oli jäsenyysmaksuja, joihin sisältyvien ratsastustuntien määristä en päässyt kärryille :D Jäsenyyshinnastossa oli myös oman hevosen pitämisestä, josta en myöskään ymmärrä muuta kuin karsinapantin, jonka lunastat 5800 eurolla. Eli nää osaa tehä hirveesti lomakkeita, mutta taulukot on ihan hepreaa.

    VastaaPoista
  4. No okei. Tavattuani taulukkoa ilmeni, että kuukausittainen tallivuokra on 2800 euroa ja 5880 e maksaa kertamaksu siitä ilosta, että saat luvan tuoda hevosesi. Mutta siihen päälle tulee tosiaan kaikenlaisia kuukausi- ja deposit maksuja, joista en nyt tajua erkkinäkään.

    VastaaPoista